Een nieuwe start

 

Een nieuwe baan. Nieuwe collega's, een nieuwe werk- en soms zelfs woonplek, 
nieuwe uitdagingen, nieuwe carrièrekansen en vooral: nieuwe energie.De afgelopen ruim twintig jaar heb ik heel veel mensen geholpen die het roer van hun carrière en hun leven hebben omgegooid. Vaak was het een sprong in het diepe: van de veiligheid van de eigen baan en vertrouwde collega’s naar een nieuwe uitdaging vol onzekerheden. Meestal ging dat goed, maar ook als dat niet zo goed ging, gaf het altijd weer nieuwe inzichten. Ik kan dan ook uit ervaring zeggen dat iedereen die de sprong naar een andere baan heeft gewaagd, er uiteindelijk voor zichzelf als ‘winner’ uit is gekomen: 

Winning doesn’t always mean being first. Winning means you’re doing better than you’ve ever done before.”


Nooit te oud voor een volgende stap

En nu heb ik, 67 jaar jong, zélf die stap genomen. Gestopt als executive recruiter, de huur van mijn appartement in Amsterdam opgezegd en de oceaan overgevlogen naar mijn grote liefde in de stad Somerdale NJ onder de rook van Philadelphia. Wat ik daar ga doen? Alle opties staan nog open: van werken in een herenfashionketen, ondernemen in de kunst, het schrijven van een kinderboek tot een baan als bi-lingual flight attendant bij een Amerikaanse Airline. Maak ik me zorgen? Nee. Barst ik van de energie? Ja! 

Bedanken, inspireren en motiveren

Ik kan deze website natuurlijk uit de lucht halen, maar om twee redenen heb ik dat vooralsnog niet gedaan.

Ten eerste om de vele relaties die ik in de loop der jaren heb opgebouwd – mensen die nog steeds af en toe deze website bezoeken – te laten weten dat ik mijn leven en carrière een nieuwe start heb gegeven. En ook is dit een mooie plek om ze te bedanken voor de afgelopen 20 jaar. Want het zijn deze eigengereide, bijzondere en slimme mensen die mijn werk boeiend en spannend hebben gemaakt. Ik ben dankbaar dat ze me het vertrouwen hebben gegeven om te helpen hun carrière vorm te geven. En net zo dankbaar ben ik voor het vertrouwen van mijn opdrachtgevers om het verschil te kunnen en mogen maken binnen hun organisatie.

En ten tweede om jou, op zoek naar een nieuwe uitdaging, te inspireren en te motiveren. 

Op deze website vind je daarom hier een aantal aansprekende voorbeelden van mensen die de stap naar een nieuwe carrière hebben genomen. Mooie verhalen die mij de afgelopen jaren hebben geïnspireerd en waar je wellicht ook wat aan zult hebben.  

Je kent jezelf het beste

Daarnaast vind je hier enkele persoonlijke observaties en tips die je wellicht helpen om met nog meer vertrouwen een sollicitatie in te gaan maar die je ook kunnen helpen om voor jezelf te bepalen wat je écht wil. Want uiteindelijk ken jij jezelf het beste. 

Mijn misschien wel belangrijkste advies: blijf niet hangen in een job die je geen energie meer geeft. Dan is de tijd rijp voor een nieuwe stap! ‘The bad news: time flies. The good news: you’re the pilot’.

Ik wens je veel succes en als je ervaringen wilt delen of wilt reageren, mail me gerust via: bonnike@bonnike.com

Paul Bonnike