Tips

Verdiep je in de functie en het bedrijf

Bijna overbodig om te melden maar toch: bereid je voor. Klinkt simpel en logisch maar in de praktijk wordt dit niet of slecht gedaan. Zorg dat je zoveel mogelijk weet over de organisatie en de functie. Verdiep je in het bedrijf, de branche waarin het zich bevindt ontwikkelingen daarin. Wat weet je zelf van deze branche? Ga lezen, zoek online documentatie op. Zoek de website, jaarverslagen, PR, campagnes, etc. En check ook je gesprekspartner (de recruiter) van tevoren.

Welke vragen kun je verwachten?

Bereid je ook voor op vragen van hun zijde. Die vragen zijn vaak persoonlijk om je beter te leren kennen.

Om je vast op weg te helpen, vijf lastige vragen.

  • Waar word je gelukkig van binnen je huidige functie?
  • Wat is de belangrijkste factor van je succes en waarom?
  • Hoe zou je beste vriend of vriendin je beschrijven?
  • Wat is je doel?
  • Op welke resultaten ben je het meest trots (en kun je deze resultaten in getallen uitdrukken)?


Stel zelf de juiste vragen

Stel goede en originele vragen. De essentie van dit soort vragen is ook om er achter te komen of deze functie überhaupt bij je past (eigenbelang). Voorkom monologen van de persoon tegenover je. Dus onderbreek hem/haar in zo’n geval op tactische wijze. Zorg dat je beklijft. Laat zien dat je geïnteresseerd en geïnformeerd bent. Dat scheelt tijd. Tijd die gebruikt kan worden om jouw verhaal te doen. Stel ook gerichte vragen over bijv. de organisatie, de geschiedenis, de toekomstplannen.

Wees eerlijk, ook over je tekortkomingen

Je zwaktes dan wel tekortkomingen: die hebben we allemaal. Moffel ze niet weg, maak ze indien relevant, bespreekbaar. Een recruiter is er sowieso naar op zoek. Ze kunnen ook je kracht demonstreren.

Benoem je resultaten/verwezenlijkingen. Concreet. We vinden het in Nederland al snel arrogant of te veel borstklopperij. Zolang je het relevant houdt is het juist heel goed om in je cv en in je gesprek met een potentiële werkgever aan te geven waar jij het verschil hebt gemaakt. Het onderscheid je.

Ken jezelf en handel ernaar

Introvert vs. extrovert. Nuanceer in beide gevallen. Ben je extrovert: zorg heel bewust voor de balans tussen zenden en ontvangen/luisteren. Ben je meer introvert: bereid een paar vragen voor en stel ze ook. Zorg ervoor dat je ze relaxed en prettig stelt. Stel een wedervraag als je niet direct een antwoord weet te geven. Bouw daarmee wat extra tijd in. Vragen stellen is nooit fout.

Maak een verslag voor jezelf

Na het gesprek. Schrijf meteen, als alles nog vers in het geheugen ligt, op hoe het ging: de namen van de mensen die je hebt ontmoet en een omschrijving van de verantwoordelijkheden van de functie. Schrijf op waar het goed en waar het minder ging. Hier leer je van en pak je het volgende keer nog beter aan en ben je een betere gesprekpartner bij de terugkoppeling.

En tot slot…

Let op je houding, ontspan je, houd je antwoorden zakelijk en kort, houd oogcontact en blijf rustig ademen. Neem na het gesprek zelf het gecontroleerde initiatief om af te sluiten. Je mag daarbij zeker vragen naar het verloop van het gesprek.